Machupicchu

  • macchu-picchu.jpg
  • macchu_picchu3.jpg
  • macchu_picchu4.jpg

Machupicchu, eno od sedmih čudes sveta

Machupicchu je eno od sedmih čudes sveta, ki so ga turisti najbolj obiskali, ima lepe kamnite zgradbe, ki so bile izklesane z veliko natančnostjo in podrobnostmi, je najpomembnejše delo za Inke, ker so bile zgrajene na razgibani in nedostopni gori. , razdeljen na dva velika sektorja, mestni in kmetijski, ločeni z veliko steno, ki se spušča po pobočju hriba, dokler ne doseže bregovi reke Vilcanote .

Zakaj obiskati Machupicchu?

Obstaja nekaj krajev, ki vam ponujajo čarovnijo in posebno povezavo z okoljem.

S prvim korakom v Machu Picchu boste vedeli, da je to čudež čudes. Še en razlog za spoznanje, kako so bili Inki impresivni v času gradnje. Narava in zgodovina nas skupaj očarata.

Zaradi svoje lege je bil to mesto, ki je ostalo skrito od pogleda na Špance, zato je nedotaknjeno čudež, dokler se Hiram Bingham ne odloči, da bo svetu povedal, da je tukaj v Cuscu našel raj.

Ekologija na Machupicchu

Pravna ureditev zavarovanega območja Machu Picchucomo v kategoriji zgodovinskega zatočišča je imela koristne učinke, saj je bila ta kategorija podeljena leta 1981. To ni samo zgodovinsko svetišče, temveč tudi ekološko, saj je njegovo naravno bogastvo tako čudovito kot njegovo zgodovinsko bogastvo.

Inca Trail

Inka se pelje po gorah, po poti krajine neopisljive andske lepote, ki teče skozi dneve te pustolovščine, do arheoloških središč, do katerih lahko pride samo on; to je Inka Trail. Z nadzorovano zmogljivostjo obiskovalcev na mesec in na leto ni obiskovalca, ki ga ne želi obiskati.

Vir: www.cuscoperu.com/en/tracks/machupicchu